Welkom bij TwenteFruit!

Ik ben Wouter Krabbe en in 2016 ben ik op de boerderij van mijn ouders begonnen met het kweken van zachtfruit, in het bijzonder met frambozen, bramen en blauwe bessen. In 2020 zijn daar ook de aardbeien bijgekomen. Stuk voor stuk vitaminebommetjes welke ook nog eens vol zitten met antioxidanten, oftewel ontzettend gezond!

We zijn klein begonnen met een stukje land van 20 bij 20 meter. Hierop hebben we eerst een aantal verschillende rassen uitgeprobeerd om te zien welke voor ons het lekkerste en mooiste fruit konden produceren. Na deze proef met maar liefst 10 verschillende rassen framboos en 3 verschillende rassen braam zijn we in 2018 begonnen met het aanplanten van 1 hectare (1,5 voetbalveld) land. Toen hebben we ook besloten om blauwe bessen als extra fruitsoort erbij te zetten.

Al onze planten staan in potten wat het voor ons mogelijk maakt om de planten precies het water en de voeding te geven die het op dat moment nodig heeft. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat jij het lekkerste en mooiste fruit krijgt die jij verdient. Daarnaast verspillen we hierdoor geen water en voedingsstoffen wat weer beter is voor de natuur!

Fruitteler Wouter

Wouter

De Fruitteler die dagelijks bezig is om het fruit aan de struiken te krijgen.

Vader en moeder

De ouders

De ouders van Wouter. Ze ontvangen de gasten op het erf en zorgen dat het hun aan niks ontbreekt.

Onze Imker Marloes

Imker

Onze imker die zorgt voor de bijtjes bij ons op het erf.

Onze frambozenplanten in pot.